Conferința CMMB, ediția a IV-a, record de participare

2016.05.07, Stire

Colegiul Medicilor din Municipiul București a organizat în perioada 5-7 mai 2016 manifestarea științifică "CONFERINȚA CMMB", ediția a IV-a. Manifestarea s-a desfășurat în Amfiteatrul Mare al Spitalului Universitar de Urgență București, consemnând un record de participare și două premiere organizatorice.

"Am dorit să diversificăm tematica abordată, prin includerea în lucrările Conferinței a unui curs de jurisprudență și a unui curs de comunicare medic-pacient. Noul Birou Executiv al CMMB încearcă să răspundă așteptărilor medicilor din București,sprijinind dezvoltarea lor profesională. Mulțumesc pentru sprijin tuturor celor care s-au implicat în reușita acestei conferințe. Folosesc acest prilej pentru a transmite public un mesaj de solidaritate în interiorul breslei noastre: salutăm efortul organizațiilor sindicale care îi reprezintă pe membrii noștri, suntem deschiși oricăror colaborări, reprezentăm din punct de vedere profesional întreaga comunitate medicală din Capitală", a spus prof. dr. Cătălina Poiană, președintele Colegiului Medicilor din Municipiul București.

Prezent la deschiderea lucrărilor Conferinței, prof. dr. Cătălin Cîrstoiu, managerul Spitalului Universitar de Urgență și decanul Facultății de Medicină "Carol Davila", a subliniat importanța Colegiului, organizația care unește toate specialitățile medicale. Prof. dr. Cîrstoiu a salutat parteneriatul dintre Colegiu și Spitalul Universitar, care a găzduit actuala ediție, exprimându-și speranța că această colaborare va continua și la ediția de anul viitor a Conferinței Colegiului.

Prof. dr. Dragoș Vinereanu, prorector cu probleme de cercetare științifică al Universității de Medicină și Farmacie "Carol Davila", a punctat necesitatea dezvoltării competențelor medicale prin asociațiile profesionale și Colegiu.

"Lucrările prezentate la această conferință au fost de la discipline diferite, solicitate ca teme de interes, mai ales de către medicii de familie. A fost prima conferință a CMMB organizată de noua echipă managerială și așteptăm feedback-ul participanților", a subliniat prof. dr. Bogdan Popescu, vicepreședinte al Colegiului Medicilor din Municipiul București.

Înscrierea la lucrările conferinței a fost gratuită. La actuala ediție s-au înscris peste 1.300 de medici din București, un record de participare. Manifestarea a fost creditată de Colegiul Medicilor din România cu 12 credite EMC.